• Zelfwerkend Patroon
  • Gratis offerte
  • Bel ons: T. +32 497 103 736

Allegro Groenprojecten voor het perfecte onderhoud


Uw tuin onderhouden lijkt misschien een klus die u veel inspanning en tijd kost. Maar door de indeling aan te laten sluiten bij uw wensen én uw beschikbare tijd, kunt u de verzorging ervan beperken. Maar helemaal zónder moeite gaat uw tuin het niet redden, want het juiste onderhoud is essentieel voor het behoud van uw tuin. Daarin zijn wij u graag van dienst, zodat u het hele jaar door kunt genieten van een goed onderhouden stukje groen.

Uw met zorg aangelegde tuin moet mooi blijven
U heeft uw tuin met zorg aangelegd, met een fijn terras en een mooie beplanting met veel groen, gras en bloemperken. Prachtig als de tuin eenmaal klaar is. Maar die beplanting vergt wel onderhoud, anders zullen sommige planten en struiken uitdrogen, terwijl andere, snelgroeiende soorten de tuin overwoekeren. Dan groeit de klimop welig, terwijl dat fraaie kwetsbare plantje, dat u zo leuk vond, in de verdrukking komt en afsterft. Dan verandert uw mooie tuin in een wilde groenplaats, waar de natuur zijn eigen gang gaat. Maar met het juiste onderhoud door Allegro Groenprojecten wordt uw tuin alleen maar mooier.


De verschillende seizoenen vragen om verschillend onderhoud


Het weer, dat in ons land nogal varieert in de verschillende seizoenen, speelt ook een rol in het onderhoud. Want uiteenlopende weersomstandigheden hebben hun uitwerking op de natuur. Regen en kou in de herfst en de warme, droge dagen in de zomer hebben een groot effect op uw tuin als u niets doet. Daarom is het juiste onderhoud op het juiste tijdstip van belang. Zo is de lente het aangewezen moment voor nieuwe planten, terwijl warme zomerdagen vragen om het voldoende water voor planten en bomen, terwijl ook het gras moet worden bijgehouden. In de herfst komen snoeien en blad ruimen aan bod en de lage temperaturen in de winter vergen bescherming van kwetsbare planten en struiken.


Tuinonderhoud uitbesteden aan Allegro Groenprojecten


Als u opziet tegen het onderhoud van uw tuin, is Allegro Groenprojecten graag bereid die werkzaamheden (deels) van u over te nemen. Door regelmatig de grond los te maken, te snoeien en te bemesten blijft uw tuin er verzorgd uitzien. En aangezien wij over alle benodigde gereedschappen en de relevante kennis over groenonderhoud beschikken, kunnen wij ervoor zorgen dat uw de tuin goed wordt onderhouden voor een blijvend fraai resultaat. Daarbij kunt u kiezen uit diverse trajecten, zoals eenmalig of periodiek tuinonderhoud, of het winterklaar klaar maken van uw tuin, waaronder ook de volgende werkzaamheden vallen:

• Snoeien en bemesten.
• Verwijderen van onkruid en bladafval
• Egaliseren van de grond
• Onderhouden van de vijver
• Terras (opnieuw) bestraten
• Gazon verticuteren
• Controleren van het drainage systeem


Tuinrenovatie door Allegro Groenprojecten

Wellicht is uw bestaande tuin aan een opknapbeurt toe, omdat alles door de jaren heen een beetje verwilderd is. Een van de voordelen van een tuinrenovatie is, dat uw tuin nog gedeeltelijk hergebruikt kan worden. Wij bekijken zorgvuldig welke planten verplaatst of gesnoeid moeten worden en planten nieuwe aan waar dat nodig is. Daarnaast kunnen we fundamentele zaken aanpakken, zoals vruchtbare grond aanbrengen of een afwatering van de tuin aanleggen. Maar ook werkzaamheden als boomstronken verwijderen, snoeien, vervuilde grond afvoeren en straatwerk en schuttingen herstellen kunnen aan bod komen. Zo kunnen we uw tuin weer up-to-date te maken, zodat u weer ontspannen van uw tuin kunt genieten.